Horeca totaal
Bereik meer met minder werknemers
Horeca totaal
Alles wat nodig is voor succesvol werken in de horeca
Tijdens de training horeca totaal behandelen we alles wat medewerkers moeten weten om te kunnen werken in de horeca. We laten stap voor stap zien welke technieken er zijn en hoe je die toepast. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan het fundament van goede medewerkers en teams: gastvrijheid, teamwerk en communicatie.
Het eerste deel van de training staat in het teken van het belangrijkste aspect van de horeca: gastvrijheid. We bekijken uit welke onderdelen het bestaat, en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen, als individuele medewerker en in teamverband.
Vervolgens gaan we dieper in op de theorie van bediening. We laten zien hoe je bestellingen het beste kunt opnemen, doorgeven en klaarmaken. We staan ook stil bij efficiënt en veilig werken.
Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. We oefenen met het opdekken van tafels, het lopen met dienbladen en meerdere borden, het tappen van bieren en het bereiden van andere dranken.
Als laatste besteden we aandacht aan leiding geven en het inwerken en coachen van (nieuwe) collega’s. De focus ligt op een positieve mindset, het maken van afspraken die worden nageleefd en het voorkomen van problemen voordat ze ontstaan.
Alles wat je nodig hebt om een echte professional in de horeca te worden.
- Inhoud training
- Werkwijze en tarieven
Inhoud training
Tijdens de training horeca totaal zorgen we ervoor dat iedere deelnemer leert wat hij of zij nodig heeft. Dat doen we door de training aan te vullen op basis van specifieke eisen en behoeften van de opdrachtgever en de inzet van mystery visits. De training duurt ongeveer 4 uur, inclusief pauze. Deze onderwerpen komen standaard aan bod:
â—Ź Gastvrijheid en teamwerk. Gastvrijheid en teamwerk zijn belangrijke fundamenten van werken in de horeca. Samen met de deelnemers kijken we kritisch naar de definitie van gastvrijheid en wat deelnemers zelf kunnen doen om gastvrijheid toe te passen in hun werk. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij wat het betekent om als team samen te werken in de horeca. De essentie en kracht van goede communicatie en gezamenlijk resultaten behalen staan hierbij centraal.
â—Ź Bedienen en serveren. Een goede voorbereiding is het halve werk. In de horeca betekent dat mastiek en mise en place. We laten zien hoe je een dienst voorbereidt, hoe een correct gedekte tafel eruit ziet, wat een standaardcouvert is wanneer je die gebruikt. We oefenen met het transporteren en serveren van gerechten en dranken en hoe je netjes een tafel kunt afruimen. Ook besteden we aandacht aan cross- en upselling voor een hogere omzet op gastvrije wijze.
● Bar en café. We behandelen alles wat een professionele en gastvrije barkeeper moet weten om zijn of haar gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. We nemen verschillende technieken onder de loep en laten zien hoe je die in de praktijk kunt toepassen. We oefenen met het tappen van (speciaal)bieren en het bereiden en serveren van andere dranken en het lopen met dienbladen.
● Leiding geven en coachen. Leiding geven in de horeca betekent oog voor het gezamenlijke resultaat en een hulpvaardige, coachende houding. Daarom laten we zien hoe je met een positieve houding het beste uit jezelf en je collega’s kunt halen en hoe je grip krijgt op succesvol leidinggeven en coachen. Zodat je jezelf én anderen helpt te groeien.
Â
Werkwijze en tarieven
De complete training horeca totaal wordt naar wens en behoefte van de opdrachtgever aangevuld met specifieke onderwerpen. Standaard waar mogelijk, maatwerk waar nodig. In het Nederlands, of in het Engels. Zo leert iedereen precies wat er nodig is. De training is hierdoor ook geschikt voor deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waar nodig voeren we voordat de training plaatsvindt mystery visits uit.
Werkwijze. De wensen en behoeften van de opdrachtgever zijn leidend voor de invulling van onze trainingen. Een aanvraag begint daarom om altijd met een goed gesprek. Aan de hand van het kennismakingsgesprek bepalen we de inhoud van het traject en maken we de offerte op.
Tarieven. De kosten van de training horeca totaal zijn onder andere afhankelijk van de inhoud en het aantal deelnemers. Voor meer informatie en een offerte op maat vul je het offerteformulier in.
Certificaat. Tegen meerprijs kan deze horecatraining worden afgesloten met een examen. Na het behalen van het examen krijgen deelnemers een certificaat.
Meer informatie. Ben je benieuwd naar onze standaardtrainingen? Kijk bij horecatrainingen. Hulp nodig met kiezen? Lees dan de keuzewijzer op onze kennisbank.
Voor het aanvragen van ondersteuning voor Ă©Ă©n persoon, kijk bij coaching.
Voor het aanvragen van een offerte voor deze training, een training op maat of een meerdaagse cursus, maak gebruik van het offerteformulier.