Leiding geven en coachen
Bereik meer met minder werknemers
Leiding geven en coachen
Met oog voor een positieve en coachende mindset
Met een positief kritische houding coachen en veranderen is van onschatbare waarde. Want veranderen is niet het oplossen van problemen, maar een proces en een denkwijze om problemen te voorkomen. Daarom gaan deelnemers tijdens deze inspirerende training aan de slag met goed leiderschap, sterke teams en een positieve mindset.
In het eerste gedeelte van deze horecatraining focussen we op persoonlijk leiderschap. Waar ben je goed in en welke opvattingen en gedragingen weerhouden je juist van groei? We laten zien hoe je deze patronen kunt doorbreken om tijd vrij te maken om jezelf en anderen te helpen met groeien.
Daarna gaan we aan de slag met ‘naar buiten tredend leiderschap’ en het coachen van anderen. Hoe creëer je een positieve mindset en voorkom je problemen voordat ze ontstaan? En hoe zorg je ervoor dat gemaakte afspraken worden nageleefd? We laten zien hoe coachend leiderschap zorgt voor een positieve werksfeer en een blijvend resultaat. Waardevol voor iedereen en het perfecte vervolg op een opleiding hotelmanagement of SVH leidinggevende bediening.
Ontdekken wie je bent en hoe je met een positieve mindset kunt veranderen en coachen is de basis van goed leiderschap.
- Inhoud training
- Werkwijze en tarieven
Inhoud training
Tijdens de inspirerende horecatraining leidinggeven en coachen zorgen we ervoor dat iedere deelnemer leert wat hij of zij nodig heeft. Dat doen we door de training aan te vullen op basis van specifieke eisen en behoeften van de opdrachtgever. De training duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief pauze. Deze onderwerpen komen standaard aan bod:
● Persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap gaat over ontdekken wie je bent en met die inzichten richting geven aan je eigen groei en die van anderen. We gaan dieper in op je gedragingen, opvattingen en patronen en onderzoeken hoe we die kunnen doorbreken.
● Het goede voorbeeld. Goed voorbeeld doet volgen, maar slecht voorbeeld twee keer zo snel! Wat kun je doen als een (nieuwe) collega of team niet op de juiste manier te werk gaat? En hoe voorkom je dit in de toekomst? We laten zien wat het doet met het team als je het goede voorbeeld geeft en hoe je je eigen gedrag in kunt zetten als tool voor verandering.
● Afspraken maken. Goede afspraken die worden nagekomen vormen de basis van een gezonde en productieve bedrijfscultuur. Tijdens de training laten we zien hoe je goede afspraken formuleert en maakt zodat je het nakomen ervan waarborgt.
● Leerstijlen en waardering. Iedereen is uniek en leert en waardeert op zijn of haar eigen manier. Maar wat doe je als jouw stijl niet aansluit op die van een ander? En hoe zorg je dan toch voor oprechte waardering en erkenning?
● Coachen en veranderen. Door met een positieve mindset te coachen kun je verandering en gastvrijheid inzetten als instrumenten om problemen te voorkomen voordat ze ontstaan. Aan de hand van situationeel leiderschap laten we zien wanneer je het beste kunt coachen en ondersteunen en wanneer je beter kunt instrueren of delegeren.
Werkwijze en tarieven
De inspirerende horecatraining leidinggeven en coachen wordt naar wens en behoefte van de opdrachtgever aangevuld met specifieke onderwerpen. Standaard waar mogelijk, maatwerk waar nodig. In het Nederlands, of in het Engels. Zo leert iedereen precies wat er nodig is. De training is hierdoor ook geschikt voor deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waar nodig voeren we voordat de training plaatsvindt mystery visits uit.
Werkwijze. De wensen en behoeften van de opdrachtgever zijn leidend voor de invulling van onze trainingen. Een aanvraag begint daarom om altijd met een goed gesprek. Aan de hand van het kennismakingsgesprek en waar nodig mystery visits bepalen we de inhoud van het traject en maken we de offerte op.
Tarieven. De kosten van de training leidinggeven en coachen zijn onder andere afhankelijk van de inhoud en het aantal deelnemers. Voor meer informatie en een offerte op maat vul je het offerteformulier in.
Certificaat. Tegen meerprijs kan deze horecatraining worden afgesloten met een examen. Na het behalen van het examen krijgen deelnemers een certificaat.
Meer informatie. Ben je benieuwd naar onze andere standaardtrainingen? Kijk bij horecatrainingen. Op zoek naar een training die alle aspecten van de horeca omvat? Kijk dan bij de training horeca totaal. Hulp nodig met kiezen? Lees de keuzewijzer op onze kennisbank.
Voor het aanvragen van ondersteuning voor één persoon, kijk bij coaching.
Voor het aanvragen van een offerte voor deze training, een training op maat of een meerdaagse cursus, maak gebruik van het offerteformulier.