Bar en caféwezen
Bereik meer met minder werknemers
Bar en caféwezen
Met oog voor productkennis, snelheid en gastvrijheid
Tijdens deze horecatraining behandelen we alles wat een professionele en gastvrije barkeeper moet weten om zijn of haar gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. We nemen verschillende technieken onder de loep en laten zien hoe je die in de praktijk moet toepassen.
Het eerste gedeelte van de training bestaat uit theorie. We behandelen verschillende dranksoorten en het bijbehorende glaswerk en kijken naar het bereiden en serveren daarvan. Met extra aandacht voor het tappen en behandelen van (speciaal)bieren.
Daarna gaan we aan de slag. We oefenen met uiteenlopende barwerkzaamheden zoals het tappen van bieren, het bereiden en serveren van andere dranken, het lopen met een dienblad en het efficiënt werken achter een bar of in een café.
Het is de taak van de barkeeper om ervoor te zorgen dat iedereen gast zich welkom en veilig voelt.
- Inhoud training
- Werkwijze en tarieven
Inhoud van de training
Tijdens de praktijkgerichte horecatraining bar en caféwezen zorgen we ervoor dat iedere deelnemer leert wat hij of zij nodig heeft. Dat doen we door de training aan te vullen op basis van specifieke eisen en behoeften van de opdrachtgever. De training duurt ongeveer 2,5 uur, inclusief pauze. Deze onderwerpen komen standaard aan bod.
● Alcoholvrije dranken. Van koffie tot cola en thee tot tonic: iedere alcoholvrije drank is uniek. We nemen je mee in de geschiedenis van de verschillende dranken en laten zien hoe je ze bereidt en serveert.
● Alcoholhoudende dranken. In iedere bar of café horen alcoholhoudende dranken zoals wijnen, bieren, kruidenbitters, likeuren en cocktails thuis. Al die dranken hebben een unieke historie en gebruiksaanwijzing. We vertellen je er meer over en laten zien hoe je ze het beste kunt bereiden en serveren.
● Pils en speciaalbier. De wereld van bier is groot. Van speciaalbier tot trappistenbier, abdij en ‘gewone’ pilsener: we besteden uitgebreid aandacht aan alle soorten. Naast productkennis oefenen we ook met het tappen en (uit)serveren van bieren. Ook het verwisselen van en veilig en zuinig werken met fusten, koolzuurvaten en biertanks komt aan bod.
● Dienblad en logistiek. Stabiel kunnen lopen met en uitserveren vanaf een dienblad is onmisbaar in de horeca. We laten zien hoe je een dienblad inricht en beheerst voor een optimale stabiliteit en besteden aandacht aan de logistiek van een goede bar of café.
● Dynamiek en veiligheid. Het is de taak van de barkeeper om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Daarom gaan we dieper in op het sociale aspect van werken achter een bar of in een café en behandelen we de interactie met gasten, ook wanneer ze bijvoorbeeld rumoerig, dronken of lastig zijn.
De training horeca totaal is (ook) geschikt voor vrijwilligers, als teamtraining en als teambuildingsactiviteit!
Werkwijze en tarieven
De praktijkgerichte horecatraining bar en caféwezen wordt naar wens en behoefte van de opdrachtgever aangevuld met specifieke onderwerpen. Standaard waar mogelijk, maatwerk waar nodig. In het Nederlands, of in het Engels. Zo leert iedereen precies wat er nodig is. De training is hierdoor ook geschikt voor deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waar nodig voeren we voordat de training plaatsvindt mystery visits uit.
Werkwijze. De wensen en behoeften van de opdrachtgever zijn leidend voor de invulling van onze trainingen. Een aanvraag begint daarom om altijd met een goed gesprek. Aan de hand van het kennismakingsgesprek en waar nodig mystery visits bepalen we de inhoud van het traject en maken we de offerte op.
Tarieven. De kosten van de training bar en caféwezen zijn onder andere afhankelijk van de inhoud en het aantal deelnemers. Voor meer informatie en een offerte op maat vul je het offerteformulier in.
Certificaat. Tegen meerprijs kan deze horecatraining worden afgesloten met een examen. Na het behalen van het examen krijgen deelnemers een certificaat.
Meer informatie. Benieuwd naar onze andere standaardtrainingen? Kijk bij horecatrainingen. Op zoek naar een training die alle aspecten van de horeca omvat? Kijk dan bij de training horeca totaal. Hulp nodig met kiezen? Lees de keuzewijzer op onze kennisbank.
Voor het aanvragen van ondersteuning voor één persoon, kijk bij coaching.
Voor het aanvragen van een offerte voor deze training, een training op maat of een meerdaagse cursus, maak gebruik van het offerteformulier.