Hoe kun je het beste in je personeel investeren?

Kennisbank horeca bibliotheek foto

Hoe kun je het beste in je personeel investeren?

Opinie: 'Je kunt gastvrijheid, teamwerk en werkplezier niet los van elkaar zien. Op steeds meer plekken in de horeca gaat dit goed. Daar zijn tekorten laag en komen gasten graag terug. Wanneer volgt de rest?'

Horeca Magazine Michiel Wiersinga over investeren in horeca personeel trainingKen je dat gezegde? Er ontstaat leven in de brouwerij? Waar mensen samenkomen ontstaat iets. En dat ‘iets’ is voor mij verbinding en het delen van kennis. Maar soms ook frictie, of juist plezier. Hoe dan ook: zet mensen samen in een ruimte en er ontstaat energie. Onze uitdaging? Die energie omzetten in een goede samenwerking en tevreden gasten.

Gastvrijheid, teamwerk en werkplezier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Blije collega’s zorgen voor blije gasten en vice versa. Essentieel dus om ervoor te zorgen dat je personeel fijn met elkaar kan samenwerken. Een team dat goed samenwerkt zorgt namelijk voor een efficiëntere werkdag. En dat betekent goede resultaten met minder mensen in minder tijd. En de gast? Die komt zeker weer terug. Maar hoe faciliteer je dat? Zo’n fijne werksfeer?

Het antwoord is simpel: investeer in je personeel. En niet door iedere vrijdag de borrel te betalen, maar door het delen van kennis en samenwerking te stimuleren. Door ervoor te zorgen dat ze verantwoordelijkheid krijgen én nemen. Dat ze elkaar kunnen coachen en feedback durven geven. Want een succesvol team ontstaat alleen door verbinding en een ‘laten we elkaar helpen’-cultuur.

In onze trainingen staat het verbeteren van gastvrijheid en teamwerk centraal. Praktische trainingen waarin iedereen meedoet en wat leert. Benieuwd naar onze trainingen? Of op zoek naar concrete tips om gastvrijheid te verbeteren, meer omzet en minder kosten? Kijk dan in de kennisbank op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een van onze trainingen.

Wij zijn ervan overtuigd: samen kom je verder. Altijd, en zéker in de gastvrijheidsbranche!

Michiel Wiersinga
Horeca Trainingen Nederland
Horeca Magazine | mei 2023

Scroll naar boven